diumenge, 7 de juny del 2009

Desperta, esquerra!

Quan llegeixis aquestes línies segurament ja hauré visitat el col·legi electoral de la plaça de les Caramelles. I ho hauré fet coneixent els resultats d’Holanda, que han catapultat l’extrema dreta com a segona força del país. L’explicació fàcil és vincular immigració amb inseguretat i argüir que només la dreta dóna respostes a l’assumpte –no pas problema. Berlusconi, exponent ja, segons els seus compatriotes Umberto Eco i Michela Marzano, del nou feixisme que pot contaminar Europa, basa bona part dels seus triomfs en l’estratègia d’atiar la por contra l’immigrant i dramatitzar els perills d’una societat “multiètnica”. Erigint-se, amb l’ajuda d’infames alcaldes com el de Roma, Gianni Alemanno, en salvador de la puresa italiana. Tanmateix, la culpa del que està passant a Europa és dels grans partits de l’esquerra, que han dimitit de les seves funcions. Com bé explica Josep Ramoneda a les pàgines que segueixen, als 80 i als 90, en plena revolució conservadora, l’esquerra va renunciar al seu patrimoni socialdemòcrata per lliurar-se a la doctrina neoliberal. A Espanya, l’actitud de Zapatero amb la immigració n’és un exemple. Aliant-se amb els populars europeus i traint la disciplina de vot dels socialistes del continent, el PSOE va votar la directiva de la vergonya, aquella per la qual un immigrant, sense ordre judicial,
pot estar tancat 18 mesos en un centre d’internament: doctrina Berlusconi subscrita per ZP. El capitalisme està en crisi i la gran socialdemocràcia europea ha emmudit. Davant d’això, només queda exclamar: “Desperta, esquerra!”. Perquè encara que l’ecosocialisme i altres partits d’esquerra mantinguin la coherència ideològica –molt meritori en els temps actuals–, si la gran socialdemocràcia no reacciona aviat, el continent està abocat a l’extremisme ultradretà.

4 comentaris:

Zutaten ha dit...

Lo de mantener la ideologia a pesar de, es de lo mejor que has escrito, Mar. O sea, la tierra es el centro del universo, aunque bueno, eso no concuerde con ningún dato experimental. Pero es mejor mantener eso, que dar la razón a los otros. El barco se hunde, pero nos mantenemos al timón. Confiemos que, como buenos capitanes, se vayan a pique con su barco.

El Dimoni ha dit...

Va home va, per teories catastrofistes ja tenim a l'Al Gore i el canvi climàtic. Les tendències de vot a Europa demostren que la integració immigrant, no només a casa nostra, sinó a tota la Unió no és ni molt menys una realitat. La protecció del patrimoni i la dignitat fan que postures més conservadores envers els nouvinguts guanyin poder, encara que ben mirat això ho hauríes d'atribuir a les esquerres per a) no trobar mesures eficaces per integrar els immigrants i b) de la caspositat intervencionista intrínseca de tot allò que fan i desfan.

Zutaten ha dit...

Verá, demonio. Mar nació en un entorno explosivo. Aprendió que plantear un conflicto era peligroso. Y allí sigue. Está de acuerdo con todo. Todo le parece bien. Es como un europeo del norte. Se hace la sueca. Es la primera murciana sueca. Esa fantasia imposible la hace feliz. Mantener la integridad de lo establecido tambien. Más tarde, cuando crezca, verá que la integridad personal no es la del entorno. Descubrira a Dios, y a España. Volverá a Murcia, y montará una granja de melones.

Anònim ha dit...

Dia rere dia en Zutaten (traducció castellana del català 'capcigrany') s'enfanga en aquest racó de món i la sosté i no l'esmena. El que fas aqui, noi, és un abús.
Un abús d'amagat, anónim, covardet, sense mullar-te...
Ves fent noi. Digues el què vulguis.
La 'teva' Constitución t'ampara.

Entrades més populars del Mar de fons