dilluns, 7 de juliol del 2008

The Boss, el salvador (publicat a l'Avui)

El salvador de la pàtria ha de ser Bruce Springsteen. Aquesta ha estat l'ocurrència de la Joventut Nacionalista de Catalunya, que ha enviat una carta a The Boss per demanar-li que en algun dels dos concerts que oferirà a Barcelona aquest juliol faci un gest a favor de l'Estatut. Els promotors de tal iniciativa, tanmateix, són conscients que serà olímpicament ignorada i passarà a la història com una mostra més de friquisme nostrat. Per això, audaços, i amb la voluntat d'assegurar el tret i no ser la riota dels ciutadans del món, han demanat que la mostra de complicitat amb l'amenaçat Estatut sigui "implícita". Els cadells convergents són llestos. Perquè qualsevol gest que faci el músic amb una certa aroma de catalanitat podrà ser apropiat pels de la JNC i qualificat de "gentil atenció" a les seves peticions. Amb l'entonada de la cançó We shall overcome els nois i noies de CDC han dit que ja es considerarien satisfets. Tot i que amb un "Bona nit, Barcelona", culminat a continuació amb un "Bona nit Catalunya", estic convençuda que Springsteen deixaria de ser el Boss per esdevenir, amb tots els ets i uts, el primer almogàver de la postmodernitat. Ironies a banda, és prou greu l'amenaça que recau sobre el text estatutari referendat pels que habiten aquest sofert país que només falta que aquestes criatures frivolitzin amb l'assumpte i proclamin als quatre vents la seva demagoga idea. Què pensaríem si els de la "lengua común" demanessin a Madonna que enmig d'un concert cantés La Isla Bonita com a mostra de suport a la caspohispanitat? La defensa de l'Estatut requereix molt més que l'enèsima mostra de pseudocatalanisme adolescent de temporada estival.

2 comentaris:

Martí ha dit...

Doncs l'Iker casillas i el Luis Aragonés han firmat el manifest per la supremacia del castellà. Es veu que són experts filòlegs i sociolingüístes, a més de futbolistes.

Anònim ha dit...

Els de Telecinco s'ha adherit al ‘Manifiesto por la lengua común’ que el passat 23 de juny va presentar un grup que s’auto proclama intel·lectual, a Madrid.
La cadena comparteix les exigències d'aquest grup demana que el Parlamento Español elabori una normativa per fixar que el castellà sigui la llengua oficial de tot el territori i l'única usada pels ciutadans.


Telecinco és la primera televisió que s'adhereix a aquest manifest
A més, han dit a l'informativo del migdia, que 'posa a disposició del col·lectiu que porta aquesta iniciativa el seu canal de televisió per donar suport a aquest projecte'

Si ells s'adhereixen al manifest, aquí ens podriem adherir a una vaga que consisteixi en no mirar telecinco. Això no seria un boicot, sinó una vaga.

A més, els castizos han aprofitat el moment en que el colectiu socialista -que mana molt a la ràdio i a la televisió de Catalunya- està per la feina de desbaratar desfer desmuntar diluir disoldre qualsevol signe d'identitat catalana a les nostres emisores CatRàdio i CatInfo.
La marxa d'en Bassas té relació amb aquest fet.

La feina de desidentitar Catalunya que ha començat el govern socialista, ara la segueixen els dretans castizos, per poder dir que la cosa s'ha fet a causa d'ells i guanyar punts per la causa.
Com que no els importa fer el ridicul, per tal d'intentar ofegar l'identitat d'un País sense Estat, els de Telehinco s'irroguen el dret de fer d'acussadors, de jutges i de botxins. Com en el passat.

Un President de la Generalitat que fos com cal, faria una manifestació pública de desacord amb la cadena televisiva, i a l’encems, reclamaria oficialment al Parlament Español per tal d'aconseguir que els de la Telehinco parin de fer el prèsec.
Però és tan poqueta cosa l'home, que no ho farà.
No fará res.

Això que acostumen a fer els espanyols contra la gent de Catalunya, érs pastat a allò que va passar en una ciutat dels Estats Units l’any passat…

Entrades més populars del Mar de fons