diumenge, 13 de juliol del 2008

Els tretze de Laporta (publicat a l'Avui)


Sandro Rosell, Jordi Moix, Josep Maria Bartomeu, Jordi Monés, Javier Faus, Marc Ingla, Ferran Soriano, Xavier Cambra, Antoni Rovira, Claudia Vives-Fierro, Evarist Murtra, Josep Lluís Vilaseca i Albert Vicens són els tretze de Laporta. Exdirectius del Barça que han abandonat el vaixell blaugrana per discrepàncies de fons amb el president. Els exdirectius enumerats són tretze persones que després de treballar colze a colze amb Laporta han preferit renunciar a un projecte que es prometia il·lusionant abans que ser coresponsables d'una mala praxi al capdavant del club. Els que encara defensen Laporta i la seva manera de conduir la lamentable crisi que tenalla el club haurien de preguntar-se què pot impulsar tretze persones radicalment diferents a desertar i a expressar públicament les seves diferències amb la gestió d'un president blaugrana més sol i aïllat que mai. Em temo molt que el desacord dels tretze té poc a veure amb el legítim catalanisme i independentisme del president i en canvi està estretament relacionat amb l'actitud d'una persona que en només dos anys ha passat de ser festejat pels presidenciables a la Generalitat a generar un rebuig gairebé visceral. Episodis com l'abaixada de pantalons a l'aeroport, l'escridassada al seu propi xòfer enmig de la plaça Francesc Macià, la incontinència verbal al congrés de penyes o l'arrogància del "que n'aprenguin!" han sedimentat en els seguidors i han esperonat l'oposició. Excusar-se en una suposada creuada anticatalanista és girar la vista a les causes de l'animadversió que genera el president. L'excés de supèrbia i la manca d'autocrítica han reduït el cercle de Laporta a un selecte club d'aduladors.

2 comentaris:

Martí ha dit...

I més enllà d'en Laporta, què tenim?
Sandro Rosell, Ferran Soriano, Josep Maria Minguella, Joan Gaspart, Josep Lluís Núñez, els Boixos Nois... Buf, tot això em sona a la part més reaccionària del país.

Jo no entenc com aquells que ens veniu sempre amb la cantarella de l'esquerra, a l'hora de la veritat sempre uns poseu al costat de la dreta reaccionària.

La Vanguardia, El Periódico, el PP, el PSC, El Mundo Deportivo, l'Sport... Tots ells volen que el país no es mogui ni un mil·límetre, són ells els conservadors. Els neocons com dius tu.

Ara fa 4 dies ens hem enterat de la fusió entre Vueling i Clickair. Iberia gestionarà el 45% de la companyia, i això equival al 50% de l'aeroport del Prat. PP i PSC s'han repartit el pastís amb joc brut i la col·laboració de precíssament els mateixos mitjans que volen fer fora Laporta.

El que voleu és un país messell i control·lat per la classe empresarial madrilenya. Sou vosaltres els neocons.

Albert Mora ha dit...

Jo diria que són catorze: l'Alejandro Echevarría va entrar a la directiva (quan ja no van poder amagar que treballava pel club) i en va sortir (quan ja no van poder amagar que era patró de la Fundación FF) en un temps rècord.

Entrades més populars del Mar de fons