dijous, 10 de juliol del 2008

El vot del negre (publicat a l'Avui)

Aqui li fa por el vot del negre? El vot del marroquí fa tremolar? ¿Es considera perillós que una persona que fa dos, tres o quatre anys que viu a Espanya de forma estable, treballa i paga els seus impostos tal com fem tu i jo pugui tenir dret a expressar la seva opinió a les urnes? Sembla que sí. La reacció unànime dels partits de dreta (o centredreta, com els agrada definir-se) a la decisió del PSOE d'impulsar el vot dels immigrants fa malpensar. Sense deixar espai per a la reflexió, els líders de la dreta catalana i espanyola han advertit els socialistes que aquest no és un tema prioritari i que el vot immigrat no preocupa a ningú. Curiosament aquells que malgasten esforços a promoure pseudocontractes d'integració o convivència als nouvinguts; aquells que recorden, com si no fos sabut per tothom, que a Catalunya o Espanya no hi cabem tots (a aquestes alçades només demanen els papers per a tothom els insensats); aquells que, com qui no vol la cosa, associen immigració amb delinqüència, o, si més no, amb inseguretat, són els que ara diuen que el dret a sufragi de les persones immigrades és improcedent. Un dret a sufragi (municipal) que precisament pot ser un important estímul a la integració de l'immigrant a la seva comunitat. De no-ciutadans a ciutadans. De discriminats a inclosos, amb tots els drets i deures que això suposa. És ben sospitós que aquells que omplen els discursos amb la paraula immigració reneguin ara d'una mesura, radicalment democràtica, que contribuirà al sentiment de pertinença. I és sospitós perquè segurament haver associat, irresponsablement, immigració amb delinqüència no aportarà rèdits electorals positius entre els nous votants.

2 comentaris:

Martí ha dit...

Doncs em molesta molt com feu política d'aquest tema.

Et deixo un apunt d'algú que realment sí coneix bé el fenomen de la immigració, i les seves conseqüències:

Puig d'en Cama:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/99777

El govern de Madrid, el que mana de veritat la sap molt llarga. Al congrès del PSOE anuncien als quatre vents que de cara al setembre pot ser que el vot dels immigrants a les eleccions locals sigui una realitat, en canvi, per altra banda a Estrasburg sense fer gaire soroll estan a favor de la directiva europea de retors sobre immigració.
Segueix...

De rucs no en tenen ni un pél. Fan el que poca gent sap fer: quedar bé amb tothom. Amb els immigrants legals de casa els equiparen gairebé amb un ciutadà i a Europa no alcen la veu, que prou feina hi haurà amb la crisi i vès que no haguem d'anar a plorar.
I per altra banda el vot dels immigrants a les locals pot ser un altre filó electoral socialista. De fa anys que des de les institucions locals es treballa amb entitats d'immigrants, i quan dic es treballa, vull dir que se les treballa a bastament. De fet qualsevol que estés al poder ho faria, no siguem ingenus, però qui ho ha fet majoritàriament són els socialistes, i aquests no perden el temps i esperen recollir fruits, aviat o tard, però la collita arribarà.
Com el joc del bèlit, a la immigracció al mateix moment que se l'aixeca de terra se li fot castanya.
Parlar d'immigració és espinós, quan comença la partida no se sap com acabarà, ningú té cap fórmula màgica i potser el que ara critiquem serà el camí encertat. Però en massa coses l'Estat Espanyol es vol assemblar al Francès i em temo que la gestió de la immigració doni els mateixos resultats que a l'exàgon.

Jesús Cardona ha dit...

Em sembla molt bé que els immigrants, tant els de la UE -que ja ho poden fer- com els extracomunitaris votin. Un límit de 2 o 3 anys de residència em sembla un requisit temporal suficient. I no sóc d'esquerres :-)

Qui hi estigui en contra, s'haurà d'explicar a ell mateix quines incapacitats té per explicar el seu programa a la població immigrada. És més, els partits nacionalistes no es poden deixar prendre la bandera de la integració, llavors sí que estem perduts perque els que arriben, tard o d'hora votaran, ells o els seus fills. I més important encara, votaran el referendum per la independència que algun dia s'haurà de convocar.

A l'immigrant, ni bastonades ni copets a l'esquena ni tractes de favor clientelars que, tot s'ha de dir, és el que fan alguns ajuntaments socialistes.

Entrades més populars del Mar de fons