dimarts, 17 de febrer del 2009

Ratzusconi (publicat a l'Avui)

Itàlia és apassionada. I contradictòria. Té personatges radicalment oposats. Uns desperten esperança. Altres desassossec. Roberto Saviano pertany a la primera categoria. I lluita per la seva Itàlia, la fascinant, amb una poderosa arma, l'escriptura. Recentment ha publicat un article emotiu, de lectura imprescindible: Chiedete scusa a Beppino Englaro, en què, arran del cas Eluana, clama per una Itàlia alternativa al que alguns han batejat com la doctrina Ratzusconi. Una doctrina nascuda de la tenebrosa associació de Ratzinger i Berlusconi, que, amb un obscè menyspreu per institucions com el Tribunal Suprem o la presidència de la República, volen imposar al país transalpí una Estat d'aiatol·làs catòlics de tuf neofeixista. Les notícies que arriben són inquietants en una Europa que cova amb la crisi el virus de la xenofòbia i el nacionalisme més ranci. L'aliança del papa ultraconservador -i intel·lectual- amb el primer ministre barroer -i pagà- vol situar Déu a l'epicentre de l'Estat. Un Déu cruel que nega el perdó i a l'empara del qual es qualifica, des d'escollits diaris, d'"assassí" i "botxí" al pare d'Eluana, Beppino Englaro. La doctrina Ratzusconi ajunta un papa que en ares de la unió del catolicisme gira la vista davant del més repugnant negacionisme de l'Holocaust del lefebvrista Williamson (per cert, els articulistes que acusen d'antisemites els que critiquem la matança de Gaza, per què callen amb Ratzinger?!) amb un primer ministre que emplaça els metges a denunciar els immigrants sense papers. Saviano, Englaro o el mateix president Napolitano demostren, però, que la batalla no està perduda. I que davant de l'oprobi, sempre, sempre, hi ha esperança. I enormes herois.

1 comentari:

Martí ha dit...

Estic molt d'acord, però el que no acabo d'entedre és que només es parla de prepresió contra l'immigrant il·legal quan aquesta es produeix en països estrangers. Al Punt d'Avui podies llegir la següent notícia (A l'Avui no n'han dit res):

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3540304

dimecres, 18 de febrer de 2009
>
Rubalcaba nega que hi hagi cap ordre per detenir una quota setmanal determinada de sense papers



D. B..

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va afirmar ahir que «no hi ha cap instrucció per establir una quota de detenció» de sense papers en al·lusió a la circular que obligava a arrestar un nombre mínim d'immigrants en situació irregular, i que els sindicats policials van denunciar que es una pràctica habitual a tot l'Estat. «No existeix cap instrucció, circular, ordre... ni verbal ni escrita dictada pels responsables policials perquè es compleixi una quota de detencions determinada», va assegurar el ministre en la seva compareixença a la comissió d'Interior del Congrés. Pérez Rubalcaba contradeia així la direcció general de la policia i la Guàrdia Civil, que diumenge van fer públic un comunicat en què admetien l'existència de «directrius» perquè es fessin un nombre de detencions de sense papers, en funció de la població del districte i dels nivells de delinqüència. Respecte a la directriu donada dilluns pel director general de la policia i la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez, que estableix que, pel que fa a la immigració irregular, es fixin només objectius «qualitatius» atenent prioritàriament els problemes delictius, Rubalcaba va negar que aquesta instrucció suposi una «rectificació» de les ordres prèvies. «No es pot rectificar una cosa que no s'ha adoptat», va insistir.

Entrades més populars del Mar de fons