dilluns, 29 de desembre del 2008

De sotanes i condons (publicat a l'Avui)

Si pertanyés a la dreta catalanoespanyola (Déu m’en guardi) treuria foc pels queixals amb la Conferència Episcopal i l’incansable creuadista Rouco Varela. Ahir, dia dels Sants Inocents, no sé si per commemorar la matança de nens menors de dos anys nascuts a Belem ordenada pel rei Herodes – avui es carregarien els homosexuals, mares solteres, divorciats i altres pecaminosos com els fecundats in vitro– o per afegir una nova bufonada a l’Espanya casposa que patim, la patronal de la sotana va tornar a cridar els seus fidels al carrer.

I de pas van donar una nova alenada d’oxigen a aquest PSOE que menysprea l’Espanya plural però que esdevé garantia d’un cert progressisme mental a l’Estat. Aquells que mai sabran quin és vertader gaudi de la vida en parella, –les seves encarcarades lleis els ho impedeixen, ¡encara!–, es van tornar a erigir en defensors de “La família, gracia de Dios”. I van donar un nou motiu d’irritació a aquells que, amb pànic, contemplem com la dreta més rància encara té vida. Una vida, que, tanmateix, i torno a donar gràcies a Déu, s’albira cada vegada més i més curta, més i més feble. Fixeu-vos, sinó, en un detall genys menyspreable. Brasil, un dels països amb més catòlics per centímetre quadrat, comandat pel cada vegada més carismàtic i lider americà Lula da Silva, repartirà 1.200 milions de preservatius gratis el 2009 durant els carnavals –on la sensualitat està a flor de pell– i a hospitals i a escoles.

El papa Benet i la seva cort de Roucos i Cañizares segueixen bramant, però ni un dels països més creients del món els hi fa el més mínim cas: la milionària apologia del condó i de la bona vida sexual n’és un exemple. En aquest cas, del tot saludable.

Entrades més populars del Mar de fons