dimarts, 10 de març del 2009

Zapatero acusa (publicat a l'Avui)

Una de les obsessions de Zapatero és marcar una gruixuda línia vermella entre esquerra i dreta. En alguns casos ha aconseguit diferenciar-se nítidament del caspós precedent aznarià -curiosament venerat per antics hostes del Majestic- amb iniciatives com la llei de matrimonis homosexuals, la llei d'igualtat o el nou projecte de llei sobre l'avortament. En moments com l'actual, de crisi total, ZP fins i tot s'ha atrevit a parlar de solucions d'esquerres -les seves, encara per descobrir- amb solucions de dretes -les que proposa Rajoy o la mateixa CEOE-. Ara bé, quan es tracta d'immigració, l'esquerranós Zapatero, aconsellat per Rubalcaba, es transmuta en imitador d'un Berlusconi qualsevol. I s'atreveix a promoure un avantprojecte de modificació de la llei d'estrangeria que penalitzarà els que ajudin els immigrants irregulars. Acomplexats per aquell passat del "papers per a tothom" que cantaven a l'oposició, i havent estat incapaços d'articular un discurs sobre immigració, els legisladors socialistes copien la dreta més dura: volen que els que s'atreveixin a pagar el menjar o a donar acollida als sensepapers siguin castigats amb una multa d'entre 501 i 10.000 euros. La mateixa que s'aplicarà als que els contractin irregularment o falsegin un empadronament. La solidaritat, al nivell de l'explotació o la mentida. Mentre continua buscant al sac de les solucions d'esquerres per frenar la crisi; i mentre comprova com per Europa s'estén el virus de la xenofòbia, Zapatero no s'està d'assenyalar amb el dit l'immigrant irregular, i, de passada, qui gosi donar-li allotjament. Zapatero, el president que vol ser d'esquerres, acusa. I, de passada, alimenta un rendible boc expiatori en temps de crisi.

2 comentaris:

Martí ha dit...

Totalment d'acord, però és que això ja ve de fa temps, la llei d'estrangeria espanyola és una de les més dures d'Europa. El tema és que només l'apliquen quan els interessa i amb els immigrants que els interessa, fet encara més greu. Després ho amaneixen tot en la retòrica multicultural, que poc té de realitat.

Anònim ha dit...

Llavors què desitges? Deixem que els empresaris contractin inmigrants il·llegals o que Espanya obri la porti a tots els indigents sense casa? Pagues tu de la teva butxaca el cost de mantenir tot això?

Entrades més populars del Mar de fons