dissabte, 16 de maig del 2009

Col·legiales i infermeres (publicat a l'Avui)

El 2002, el grup rus T.A.T.U. va conquistar les llistes d'èxits d'arreu. Format per dues noies de 17 i 18 anys que, instruïdes pel seu mànager, havien d'aparèixer davant dels mitjans de comunicació com una parella de lesbianes, per allò d'escandalitzar una opinió pública que en alguns països (inclòs el nostre, on la patronal de la sotana no se'n perd ni una per alertar del perill de la modernitat) encara se sent incòmoda davant determinades opcions sexuals.

El gran hit de T.A.T.U. va ser All the things she said, en el qual les nenes, vestides de col·legiales, sota una pluja que els enganxava les vestidures al cos, proclamaven el seu amor homosexual darrere uns patètics barrots de presó. Grotesc, però summament exitós.

La imatge de dones vestides de col·legiales o infermeres altera mig món. Particularment, aquell masculí mancat de satisfactòries experiències sexuals. No en va, Erika Lust, activista dels drets sexuals de les dones i exitosa directora de cinema pornogràfic de nova fornada (l'anomenada nouvelle vague del gènere), ridiculitzava recentment l'abundància de films d'aquestes característiques, en els quals les dones, sempre al servei del distorsionadíssim imaginari sexual de molts homes, apareixen vestides de col·legiales o infermeres, en les més intrèpides postures.

Una vestimenta, que, si repassem fets recents, i allunyats del cinema per a adults, arrasa en la ment d'alguns empresaris àvids de calerada. ¿Recordeu les infermeres de la Clínica Sant Rafael de Cadis que van denunciar el gerent perquè les obligava a vestir còfia, davantal ajustat i faldilla curtíssima?

Aquesta setmana s'ha conegut un nou episodi d'aquesta patologia, o diguem-ne malaltissa obsessió, també a la part més meridional de l'Estat espanyol.

A Màlaga, una discoteca va engegar una campanya publicitària d'una festa en la qual les noies que es vestissin de col·legiales, tornem-hi!, tindrien copes gratis tota la nit.

L'Institut Andalús de la Dona, àgil, va sancionar la publicitat de la discoteca, que ja ha estat retirada.

Tanmateix, aquest fet posa sobre la taula dues coses: una, queda molta feina a fer per eradicar el masclisme (o en diem primitivisme?); i dues, això només serà possible quan molts homes deixin enrere l'homo erectisme per convertir-se, plenament, en sapiens sapiens.

1 comentari:

Zutaten ha dit...

Investgue usted la economia de ese mercado. Y déjese de juzgarlo. So-neura, que es usted una neuras.

Entrades més populars del Mar de fons