dimarts, 6 de gener del 2009

Aturem la massacre (publicat a l'Avui)

Una veïna del carrer Notariat, la Patrícia –visiteu la seva botiga, el Baclava– m’ha enviat un correu referent a la carnisseria que Israel està duent a terme a Gaza: dissabte vinent, 10 de gener, a les 17 h, s’ha convocat una manifestació a la plaça Universitat contra la invasió d’aquesta petita i paupèrrima franja de terra. No es tracta de posicionar-se a favor d’un o altre bàndol. La coexistència, pacífica, dels dos Estats, israelià i palestí, és l’objectiu. Amb aquesta manifestació, els ciutadans i ciutadanes horroritzats amb les imatges de nens mutilats, assassinats i esventrats per l’acció de les bombes de l’exèrcit israelià podrem expressar la nostra ràbia i enuig amb tanta mort estèril.

La manifestació, certament, no canviarà res. Israel seguirà amb la seva ofensiva, que, sota l’excusa d’acabar amb Hamàs –amb aquesta matança l’únic que aconseguiran és convertir els terroristes en màrtirs–, està portant la mort i destrucció a tota la franja. I està erosionant, a marxes forçades, l’empatia i admiració que molts teníem i tenim pel poble jueu. Matar d’aquesta manera, sota el tuf d’una imminent convocatòria electoral, no només taca la imatge d’uns dels pobles més pròspers del món, sinó que legitima, i com!, els terroristes i els extremistes del Pròxim Orient.

¿Hi ha algun il·lús que es cregui que amb aquesta invasió s’acabarà amb Hamàs, organització que al seu moment va ser encoratjada pel mateix Israel per debilitar l’OAP d’Arafat? I si es guanyés Hamàs –improbable!–, ¿es pot garantir que no apareixerà un grup islamista encara més radical que el substitueixi? La invasió és un despropòsit davant el qual només es pot cridar: atureu la massacre! Dissabte toca manifestació.

3 comentaris:

Jaume ha dit...

"S'ha convocat"? Informa'ns de QUI la convoca i qui hi dona suport i així podrem veure si realment no va en contra d'Israel i va a favor de la pau i rebutja la violència vingui d'on vingui.
Molts estem cansats de fer el préssec.

Anònim ha dit...

la va convocar la xarxa d'enllaç amb palestina. Jaume, tens raó...calia especificar-ho.

Mar ha dit...

Perdoneu, a la propera ho preciso!teniu raó!

Entrades més populars del Mar de fons