dissabte, 6 de setembre del 2008

La nena embarassada (publicat a l'Avui)

Alguns dels oracles nostrats que habiten la dreta ja s'han afanyat a malparlar d'aquells i aquelles que hem criticat les credencials conservadoríssimes de la republicana i caçadora d'afició Sarah Palin. Fins i tot han disparat contra aquells que als Estats Units -vegeu el New York Times- han fet servir la seva filla adolescent embarassada com a argument per desqualificar-la. En efecte, i tal com ha dit el mateix Obama, la vida privada d'una candidata a la vicepresidència dels Estats Units, i els avatars dels seus descendents, no han de ser arma electoral. Tanmateix, la Palin sí que diu a mig món el que ha de fer en la intimitat i imparteix lliçons de moralitat. A banda de jugar a la paradoxa de defensar la pena de mort i oposar-se a l'avortament (¿per què la vida d'un fetus de tres setmanes és més valuosa que la d'un adult?), la Palin reprova que els adolescents practiquin el sexe abans del matrimoni i rebutja fermament l'educació sexual i l'ús del condó. A més, és clar, de demonitzar l'homosexualitat. Partint d'aquestes premisses, subratllar que la seva reaccionària doctrina no té el crèdit ni de la seva filla és rellevant per algú que aspira a vicepresidir un país com el nord-americà i que separa el món en bons i dolents practicants de la fe. I més encara. Destacar que la Palin va tenir el seu primer fill només vuit mesos després de contreure matrimoni, pel que es dedueix que la governadora es va casar, com es diu col·loquialment, de penal, és substancial. Algú que anteposa l'estricta moralitat a qualsevol altra consideració i que fa bandera de la castedat ha de ser la primera a practicar, punt per punt, aquesta encotillada doctrina. Ni la Palin, ni la seva família, ho fan. I s'ha d'explicar.


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta costum de fixar-se en el bri de palla a l'ull dels nord-americans i no veure la biga als propis ulls no deixa de ser interessant.

Per què no ataca amb la mateixa vehemència contradiccions similars en els polítics d'esquerres d'aquí? Em refereixo per exemple a aquells que defensen a capa i espasa l'escola pública, i després porten els fills a una de privada (ni tan sols concertada), com per exemple l'actual Molt Honorable.

dalmau ha dit...

Mar, com és que la rèplica que vaig fer al teu article del dia 3, ha sigut esborrada del blog ? Que no s´admeten discrepàncies o és la mala passada d´algun follet ?.

dalmau ha dit...

Home, Mar, retreure que la Palin va tenir el seu primer fill als 8 mesos de casada, em sembla de molt mal gust. Si aquest és el feminisme avortista d´esquerres que defenseu aquest col.lectiu, m´apunto ràpidament als plantejaments d´en Sostres i em faràs creure que aquest "tio" té raó quan despotrica de les esquerres. Aquesta setmana ja van 2 articles sobre la Palin i em sembla quasi una obcecació aquesta dèria en contra d´ella, per molt inspirada que estigui en el New York Times.

Mar ha dit...

Dalmau, no he esborrat cap missatge, només faltaria. Aquest blog necessita dels vostres comentaris crítics, positius o negatius. Fixa't que si s'esborra alguna entrada apareix el missatge "esborrat per l'administrador". Si no m'equivoco el missatge el vas deixar un altre dia, crec que el 4, fixat-hi. Pel que fa a la Palin, a mi tant m'és quan tingui la criatura, però si una persona fa doctrina de l'abstinència sexual abans del matrimoni, no creus que ha de ser la primera a predicar amb l'exemple? Salut!

Mar

Mar ha dit...

Perdó Dalmau, el post el vas deixar el dia 2... mar

dalmau ha dit...

Es veritat, vaig enviar el comentari el dia 2 i no ha sigut esborrat. Estava mal fixat i no sé com m´he despistat tant. Et prego em perdonis.
Respecte a la sra. Palin ... No crec que tinguis raó, si més no des del punt de vista que estem defensant. I menys d´erigir-nos en jutges de la vida privada de les persones. Però, vaja, també puc estar equivocat...

Entrades més populars del Mar de fons