dimarts, 2 de setembre del 2008

La Palin i elles (publicat a l'Avui)

John McCain ha sorprès propis i estranys amb l'elecció de la governadora d'Alaska, Sarah Palin. Què en sabem, d'aquesta noia, a part de la seva joventut? És ultraconservadora, antiavortista, defensora de la pena de mort, fervent militant de l'Associació Nacional del Rifle, partidària que el creacionisme s'ensenyi a les escoles amb la teoria de l'evolució de Darwin, contrària als matrimonis homosexuals i caçadora, a banda de llicenciada en periodisme i finalista d'un concurs de bellesa. En definitiva, un caramel per a les bases conservadores del país nord-americà, un excel·lent contrapunt a un McCain massa llibertari i lliurepensador, i, si m'ho permeteu, un horror per als que habitem a l'altra banda de l'oceà. L'apel·lació al vot carca, tanmateix, no és l'únic objectiu de la designació de Palin. McCain busca amb la governadora d'Alaska seduir totes aquelles seguidores de Hillary Rodham Clinton desencantades perquè aquesta no ha estat l'escollida com a vice d'Obama. Clar i català: McCain vol que dones, i clintonianes, el votin. Amb aquest objectiu, els estrategs republicans han convingut que amb Palin farien diana. Deixant de banda que l'ideari de la senadora d'Alaska està als antípodes, en molts aspectes, al de la Clinton -començant per un tema tan sensible per a les demòcrates feministes com és l'avortament-. Les dones no atenen a més raons polítiques i ideològiques que a la simpatia amb el seu propi gènere, deuen inferir els republicans. No sé com reaccionaran les partidàries de Clinton que a hores d'ara encara mostren recels a fer confiança a Obama. Tanmateix, que a una la prenguin per idiota no hauria de sortir gratis. I els republicans les han pres per idiotes feministotes.

2 comentaris:

dalmau ha dit...

Molt bé, Mar.
T´ha provat l´estiu.
Avui, però no m´ha agradat gaire la teva "seva" feminista carregant contra aquesta Palin que està peer descobrir. Que dirà en Sostres !
Amb tot felicitar-te per la valentia i a l´Avui per oferir-nos aquests contrastos, tan poc habituals en altres rotatius propers.

Anònim ha dit...

Recurren a Alaska para sacar valores puros y la niña se queda preñada. Van a tener que sacar la pureza de Arabia Saudí. Oiga ¿Eso se publicó en el avui.cat? Pués no lo ví. Zerst.

Entrades més populars del Mar de fons